Home » Boeken over fotografie

Boeken over fotografie

Vanwege de interesse in fotografie, heb ik in de loop van de tijd ook allerlei boeken daarover aangeschaft. Sommige ook intensief bestudeerd, maar de meeste vanwege de mooie foto's.

Om weer niet een volledige lijst te moeten maken, noem ik er aan aantal bijzondere.

 

Fotograferen voor iedereen, door de redactie van Eastman Kodak Company.

Een bijzonder boek, omdat het begint met 'Leren zien', wat zij verder uitwerken a.d.h.v. natuurlijk diverse voorbeeldfoto's en de nodige uitleg.

Modern fotograferen in de praktijk, door Gert Koshofer en Heinz Wedewardt.

Een boek wat echt gericht is op de amateurfotograaf, ook als die een moderne compactcamera gebruikt. De verschillende camera's worden ook toegelicht, incl. hun voor- en nadelen.

Basishandboek fotografie. Zowel voor de compact- als de reflexcamera's.

Een mooi boek, welke helemaal uitgaat van de diverse opnamemodi van de moderne digitale camera. Het leuke is, dat de verschillende modi ook op andere, creatieve manieren te gebruiken zijn, dan wat zij aangeven.

Digitale fotografie voor gevorderden.

Hierin wordt meer ingegaan op de technische achtergrond en consequenties daarvan voor het omgaan met de camera en de bestanden.

Digitaal Fotograferen onderweg, door Peter de Ruiter.

Een leuk en interessant boekje over het gebruik van de digitale camera op reis. Waar je zoal op moet letten en rekening mee moet houden. Ook hij schuwt de compactcamera niet en is in sommige gevallen heel lovend over deze toestellen, zoals bij de Ricoh RDC i700. Maar ook mijn Canon EOS 300D wordt in dat boekje besproken.

 

Een aantal klassiekers op analoog gebied.

Het fotoboek, nieuw leerboek der fotografie, door Dick Boer; 13e druk 1958. Focus n.v.

Een inleiding in de fototechniek en de fotokunst ten dienste van vakleerlingen in de fotografie en amateurfotografen die vooruit willen.

Het fotoboek, successen met uw camera door Dick Boer; 23e druk 1984. Focus n.v.

Een boek om het scherpe waarnemen te leren.

Het fotoboek, Dick Boer; 24e druk 1990, volledig herziene uitgave; Tirion

Aan de hand van de orginele tekst aangepaste versie uit 1990. Het lijkt veel op de vorige druk, maar er zijn andere foto's gebruikt en de inleiding over camera's is aangepast aan de toenmalige stand der techniek.