Home » Zendamateurisme

Sinds 27 februari 2018 ben ik (weer opnieuw) begonnen met de cursus zendamateur bij de Veron. In 1999 ben ik ooit een blauwe maandag lid geweest en heb het cursusboek aangeschaft, in de veronderstelling dat ik dat wel voor elkaar zou krijgen, ik had tenslotte ooit een elektrotechnische opleiding genoten. Dat viel toch tegen, al weet ik niet meer waarom.

Dus toch weer een poging om het nu wel het traject helemaal te gaan doorlopen. Maar nu ga ik ook naar de lessen. En ik moet zeggen, dat die heel inspirerend zijn, omdat Klaas Robers ons ook meeneemt in zijn jarenlange ervaringen op dit gebied. Veel is voor mij een herhaling, maar omdat ik er al jaren uit ben, toch een zinvolle herhaling.

Wat ik er straks uiteindelijk mee ga doen weet ik nog niet. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar ook allemaal met een prijskaartje. En dat kan straks toch wel eens een probleempje worden, aangezien ik over twee en een half jaar van een AOW met aanvullend pensioen moet gaan leven. En dat is toch beduidend minder dan wat er nu binnen komt. Maar met 2e hands spul en/of zelfbouw kan ook veel bereikt worden. Misschien ga ik me beperken tot de 2m. en/of 70cm. band beperken. Of alleen iets doen met vossenjacht, blijf ik ook nog in beweging.

Wordt dus vervolgd.